Ferd Kempen overleden

 

Zaterdag 13 oktober is Ferd Kempen, grondlegger en oprichter van F.N. Kempen BV op 92-jarige leeftijd overleden.

Na jaren met zijn broer Jan in Alphen aan de Rijn een kwekerij hoveniersbedrijf te hebben gehad, besloot Ferd rond 1964 alleen met de kwekerij verder te gaan aan de Gemeneweg in Hazerswoude. Hier kocht hij 8000 m² waar hij door keihard te werken een boomkwekerij van maakte. Hij kweekte veel heester, coniferen, rozen en klimplanten voor de Boskoopse handel.

In 1987 heeft Ad het bedrijf overgenomen en is onder dezelfde naam F.N. Kempen BV verdergegaan. In 1995 verhuisde de kwekerij naar Mijdrecht om grootschalig visueel vaste planten te kweken voor de Europese retail.

Ferd kwam op zijn oude dag nog zeer regelmatig op bezoek en liep er dan trots als een pauw rond met moeder Sjaan. De laatste 2 maanden waren erg zwaar voor vader. Zijn ziekte had het gewonnen. 28 augustus was zijn laatste bezoek op de kwekerij. Waar hij nog erg van genood.

 

Pa, je was een bijzonder positieve, relaxte man. Je hebt mij altijd gesteund, ook in de mindere tijden. Hij zei altijd: van je fouten leer je het beste. Ook toen ik de stap maakte om naar Mijdrecht te verhuizen, stond je volledig achter mij. Pa, bedankt voor alle mooie herinneringen, ik zal je missen.

Ad Kempen